maandag 12 februari 2018

Cortijo Del Caño pareltje nabij Iznájar

Op 5 minuutjes van het oude Moorse dorp Iznájar, ligt het pareltje Cortijo Del Caño middenin de olijfgaarden. Zeer ruime en comfortabele gastenkamers met privé badkamer, voorzien van een eigen terras, waar u ’s morgens van het uitgebreid ontbijt neemt terwijl u kan genieten van het prachtige uitzicht op het zwembad dat als het ware in de vallei lijkt “over te lopen”. Kortom, de ideale plek om te ontspannen en te genieten van alle rust.

Tijdens het uitgebreid ontbijt kunt u genieten van verschillende soorten brood. Huisgemaakte confituren, streekgebonden charcuterie en kaas, yoghurt, vers geperst fruitsap, fruit, ontbijtgranen, croissants, koffie, thee of chocolademelk. Om de twee dagen keuze uit omelet, spiegelei of roerei.

Het diner bestaat uit: aperitief met aperitiefhapjes, voorgerecht of soep, hoofdschotel, dessert en koffie. Waarbij de voorgerechten variëren van Spaanse ham, gamba’s, schelpen, enz.. 


Cortijo Del Caño, in het hartje van Andalusië, landelijk gelegen op een heuvel met prachtig rustgevend uitzicht op de olijfgaarden. De centrale ligging, gelegen op het kruispunt van de steden Cordoba, Malaga, Granada en Sevilla, vormt een ideale uitvalsbasis om alle bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken.

De B&B geeft u niet enkel een vakantiegevoel maar eveneens een warm huiselijk gevoel. Carine, uw gastvrouw zal u zeker een ongedwongen vakantie bezorgen. Niets is haar teveel, een verblijf in Cortijo Del Caño is pure verwennerij. U kunt rustig liggen genieten van het zwembad of snel iets klaarmaken in de gastenkeuken. Natuurlijk kunt u met het thuisfront communiceren dankzij het gratis wifi en/of naar het Belgische/Nederlandse nieuws kijken op tv of uw lievelingsprogramma volgen dankzij TV Vlaanderen.
Geen zin om aan het zwembad te liggen, de overdekte lounge is dan het plekje dat u nodig hebt, daar kunt u rustig genieten van een glaasje wijn en een boek lezen uit de aanwezige bibliotheek.

Er zijn ook tal van restaurantjes in de buurt. Typisch Spaans, lekkere Italiaanse keuken, cuisine française of gewoon lekker eten op de B&B (maandag-, woensdag en vrijdagavond).
Zin om een dagje naar zee te gaan, na een klein uurtje rijden bent u aan de kust. In een badplaats zoals Benalmadena kunt u de hele dag ronddwalen, een wandeling maken langs de prachtige boten, een cocktail drinken, op het strand ontspannen en vervolgens de dag afsluiten in een goed restaurant.

Een dagje “thuis” blijven, maar toch even ergens anders naartoe gaan, dit is ook mogelijk. Op enkele minuten rijden van de B&B Cortijo Del Caño ligt het prachtige meer van Iznájar. 
Er zijn twee bars aan het meer waar u rustig kunt tafelen met zicht op het meer.

In de buurt van Cortijo Del Caño kunt u prima wandelen, fietsen kunt u in de nabije omgeving huren, Diverse routes leiden u door het echte Andalusië.

Iznájar is één van de mooiste dorpen in Andalusië en waar kunt u beter verblijven dan in Cortijo Del Caño, meer informatie, foto's en prijzen kunt u vinden op de website van Cortijo Del Caño.