zaterdag 17 februari 2018

Casa Ardalejo rust, natuur en ontspanning in Alhaurin el Grande, Andalusië

Casa Ardalejo staat in een mooie groene en rustige omgeving aan de rand van Alhaurin el Grande. Weg van alle drukte aan de kust en waar u heerlijk kunt relaxen en tot rust kunt komen. De villa ligt aan de voet van de Sierra de Mijas, waar u na ongeveer 10 minuten lopen in het bos bent om heerlijke wandeltochten te maken. De villa staat op een volledig omheind terrein van zo'n 3500 m2 grond en wordt omringd door palmbomen, een olijfgaard en citroenbomen. De villa is geschikt voor 6 personen met 3 slaapkamers en 2 badkamers.

Net boven Malaga, in een landelijk en heuvelachtig deel van Andalusië staat deze heerlijke en sfeervolle vakantie villa Casa Ardalejo aan de rand van het plaatsje Alhaurin el Grande, omringd door pijnbomen, vijgen-, avocado, citrus- en olijfbomen. 
Wanneer u op zoek bent naar rust, natuur, sfeer, charme, ruimte en privacy, dan is onze villa de juiste bestemming voor uw vakantie. Zowel buiten als binnen ademt de villa een en al rust uit, precies dat wat een vakantie moet bieden.

U hoort rondom het huis de vele vogels fluiten, de krekels tjirpen, het ruisen van de palmbladeren met af en toe in de verte een haan kraaien, een hinnikend paard of een balkende ezel.

De villa is geschikt voor 6 personen met 3 slaapkamers en 2 badkamers. Via de oprijlaan langs een open veld en een vijgenboomgaard, komt u aan bij de ingang van de villa waar parkeergelegenheid is voor ca 5 auto’s. Rondom het huis is een afgesloten tuin. De achterkant van het huis is het leefgedeelte. Het ligt op het zuiden en biedt uitzicht op een heerlijk zwembad en palmbomen met op de achtergrond de zilver groene olijfbomen, wat overloopt in de prachtige groene en rustgevende bergen van de Sierra de Mijas.

De villa heeft aan de achterzijde een fijne grote veranda die vooral in de zomermaanden voor schaduw zorgt. Hier is het 365 dagen per jaar heerlijk om te zitten in de comfortabele stoelen om te borrelen of te lezen. Tevens staat er een grote eettafel om lekker te tafelen of onder het genot van een heerlijk glas wijn te genieten van het prachtige uitzicht, de rust en stilte om u heen.


Buiten de veranda hangt een hangmat waar men lekker in kan doezelen en zijn er op diverse plekken zitjes waar u de zonnestralen of de schaduw kunt opzoeken.

Het ruime zwembad van 9x6 meter is gevuld met zoutwater en biedt verkoeling na een culturele of actieve dag of als vermaak voor de kinderen. Aan het zwembad is het goed toeven, om onder een parasol een boek te lezen en/of om op een van de fraaie ligbedden lekker te zonnen en te luieren. Het zwembad en de tuinen worden regelmatig onderhouden en het gras dagelijks middels een sprinkler systeem besproeid.

Het centrale punt van het huis is de royale woonkamer. Het hoge plafond, de vide en de ramen geven een extra gevoel van ruimte. De woonkamer ademt rust uit door de materialen en natuurlijke kleuren die zijn gebruikt en is comfortabel ingericht. De dikke muren van het huis zorgen er voor dat tijdens de warme zomer het huis koel blijft en in de winter de warmte binnen blijft. Vanuit de woonkamer heeft men toegang door 2 openslaande deuren naar de veranda en de tuin aan de achterzijde van de villa. Zowel in de zomer als in de winter kan men hier zowel binnen als buiten lekker genieten onder het genot van een glaasje wijn en brandende kaarsen.

Er zijn drie ruime slaapkamers met voldoende kastruimte en 2 badkamers.
De eerste slaapkamer, de "masterbedroom" met een 2-persoons bed ligt rechts van de woonkamer en heeft een badkamer en suite, met een ruime douche, wastafel, toilet en bidet, haarföhn.
De overige 2 slaapkamers grenzen aan de tweede badkamer links van de woonkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad met douche, wastafel, toilet en bidet, haarföhn.

De tweede slaapkamer heeft een 2-persoons bed maar die ook naar twee 1 persoons bedden uit elkaar geschoven kunnen worden . De derde slaapkamer heeft twee 1-persoons bedden. Meer informatie omtrent de indeling en faciliteiten vindt u op de website van Casa Ardalejo.

De streek en natuur is erg afwisselend en heeft zeer veel te bieden.
Buiten het tot rust komen in de prachtige villa, is de locatie ook een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan de prachtige culturele steden zoals o.a. het Alhambra in Granada, Sevilla, Cádiz, Ronda de oudste stad van Zuid Spanje, Cordoba, Malaga, welke allemaal goed bereikbaar zijn in 1/2 tot 2 uur. Ook Marokko is een optie en is met de boot vanaf Gibraltar ook binnen zo’n 2 uur te bereiken en zeker de moeite waard bij een langer verblijf. Het nabij gelegen dorpje Mijas Pueblo, ofschoon toeristisch toch een leuk wit Spaans dorpje, moet zeker niet worden overgeslagen. Zo zijn er nog wel 23 Andalusische dorpjes te noemen die het bezoeken meer dan waard zijn vanwege de witte huisjes, kronkelige straatjes, de vele restaurantjes en winkeltjes met keramiek.

Voor golf liefhebbers is er voldoende keuze. De dichtstbijzijnde “Lauro Golf” ligt op 5 minuten afstand en het prachtige golfresort “Alhaurin Golf “in de Sierra de Mijas op zo’n 10 minuten.

Ook voor de wandelaars, fietsers en mountainbikers etc., is het hier goed toeven. Casa Ardalejo ligt aan de rand van de bergen met pijnboombossen.  Er zijn diverse routes van makkelijk tot zwaar, van kort tot lang.

Wie geen zin heeft in een actieve vakantie kan of heerlijk luieren en zwemmen in de rustige en relaxte omgeven van Casa Ardalejo of naar de stranden van de omliggende bekende badplaatsen gaan. Deze kunt u in minder dan 25 minuten bereiken, van Malaga tot Marbella.

Zelfs de combinatie zon en sneeuw is hier een optie. Het dorp Pradollano ligt ca 30 km van Granada op ca. 2100 meter in de Sierra Nevada en het is mogelijk tot 3396 meter te skiën. Het skigebied telt ca 121 kilometer aan pisten met meer dan twintig skiliften. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er flink wat skipistes, variërend van blauw tot zwart. Het skiseizoen loopt vanaf de maanden november tot mei. Het skigebied is vanaf Malaga maar een kleine 2 uur rijden en is voor de liefhebber de moeite waard om een dagje te doen, om vervolgens weer heerlijk naar de warmte van de kust terug te keren.

Mieke en Victor zullen u hartelijk begroeten en een onvergetelijke vakantie bezorgen in hun heerlijke sfeervolle villa. U zult zich geen moment vervelen en zeker genieten van de onbeperkte mogelijkheden, in het echte Andalusië.  Meer informatie, foto's, beschikbaarheid en prijzen vindt u op de website van Casa Ardalejo.