donderdag 30 november 2017

Casa Vallecillo rust, stlte en schoonheid Ronda, Andalusië

Casa Vallecillo betekent een decor van veel groen en blauwe luchten, kwetterende vogels rondom, het geluid van een kabbelend beekje, uw eigen terras en zwembad ( 8 x 4 meter) voor de deur. In dit zonnige vakantiehuis in een kleine, vruchtbare vallei onder de rook van Ronda heeft u het rijk alleen en bent u heer en meester over uw vakantie. Niks hoeft, alles mag. De enige voorwaarde is dat u van rust en stilte houdt en van de schoonheid van het echte Andalusië!

Casa Vallecillo ligt in een kleine vallei tussen Ronda en Arriate, in de Serrania de Ronda, aan een deels onverharde landweg. Het ligt ver van de dagelijkse hectiek, maar op loopafstand van het dorp. Daar vindt u banken, pinautomaten, kleine supermarkten, restaurantjes, terrasjes, tapasbars en al het andere dat u als vakantieganger nodig heeft. Ronda, op slechts 8 km afstand, is een van de mooiste steden van Andalusië, doordrenkt van geschiedenis. Het staat op een torenhoog plateau in de bergen van de provincie Malaga. Andere Andalusische steden zoals Cordoba, Granada, Sevilla, Marbella en Malaga liggen op dagreisafstand. Vanaf het vliegveld van Malaga is het zo’n 90 minuten rijden naar Casa Vallecillo.

Casa Vallecillo is een heerlijk licht huis waar het meteen goed aanvoelt door de vrolijke kleuren, de huiselijke aankleding, de moderne voorzieningen en de besloten ligging. Het huis beschikt over drie slaapkamers, een woonkamer met moderne keuken en twee ruime badkamers. Gratis Wifi en HDTV met Spaanse zenders en mogelijkheid tot omschakelen naar originele audio. Verder is er een ruim gesorteerde boekenkast, een houtkachel voor koelere avonden en allerhande voorzieningen voor kleine kinderen zoals speelgoed, een kinderbedje. Casa Vallecillo biedt onderdak aan maximaal 6 personen. Omdat de eigenaren vlak in de buurt wonen en zoveel mogelijk selfsupporting zijn, is het regelmatig mogelijk om wat seizoensgebonden groenten te verkrijgen uit de tuin. De eigenaren respecteren natuurlijk volledig uw privacy,maar zijn natuurlijk uitermate behulpzaam indien gewenst. 

Dit huis is ideaal voor natuurliefhebbers, gezinnen, vogelaars, wandelaars en iedereen die op zoek is naar een ontspannen plek om hun vakantie door te brengen. 

Vakantie is uitrusten, ruimte zoeken, afstand nemen, uitslapen, nieuwe dingen zien, uw batterijen opladen.
Er zijn misschien mensen die bij Andalusië denken aan zonnige stranden met palmbomen. Ronda ligt echter niet aan het strand. Het ligt op een bergplateau in het binnenland van de provincie Málaga, op zo’n 700 meter hoogte. Het heeft een iets extremer klimaat dan de kustgebieden met hun milde Middellandse Zeeklimaat.
De beste reden om voor een vakantie in Ronda te kiezen, is dat hier altijd en overal, in wat voor jaargetijde dan ook, iets te zien of te doen is.

De periode oktober tot mei is de beste tijd om lange wandelingen of fietstochten te maken, zonder dat men een zonnesteek riskeert. Hoeden of petten en heel veel water zijn daar overigens een goede preventie voor. Speciaal is de periode maart tot mei, waar de wilde bloemen in overdaad bloeien en de nachtegalen verleidend zingen. De maanden juli en augustus zijn meer geschikt om overdag te luieren en dichtbij het zwembad te blijven, om dan ‘s avonds wat op te leven en lekker tot diep in de nacht buiten te zitten. Juni en september zijn uiteindelijk vaak de prettigste maanden met veel zon en aangename temperaturen die nog net niet ‘verloomend’ werken. Deze maanden zijn ook nog heel goed voor een vroege ochtendwandeling, om boekjes te lezen, siësta te houden of een bezoek aan de omliggende steden of de witte dorpen te brengen.

Ronda ligt te midden van de meest veelzijdige en overweldigende landschappen met maar liefst drie beschermde Natuurparken. De Sierra de las Nieves (met als piek ‘La Torrecilla’ op 1.919 meter hoogte), Sierra de Grazalema (waarbinnen 13 ‘witte dorpjes’ liggen) en los Alcornocales (kurkeiken bossen).
Daarnaast zijn er ook nog uitgestrekte gebieden die weliswaar niet beschermde natuurparken zijn, maar die vele wandelroutes kennen, zoals de Genal Vallei of de Guadiaro Vallei, waar je vaak van dorp naar dorp kan wandelen. Deze wandelroutes variëren van gemakkelijk tot zwaar.

In het huis staan een aantal wandelgidsen in verschillende talen en kaarten uit de omgeving. De routes in de officiële natuurgebieden blijven normaal gesproken ongewijzigd, maar wandelroutes willen wel eens onderhevig zijn aan wijzigingen, bij voorbeeld doordat een onderdeel van de route plotseling wordt omheind en dus afgezet (vaak is dat dan privégebied). Soms zijn die omheiningen echter alleen geplaatst om dieren binnen de grenzen te houden en niet altijd om wandelaars buiten te houden. Probeer het zelf in te schatten en neem geen onnodige risico’s.

Bent u ook nieuwsgierig geworden kijk snel op de website van Casa Vallecillo, u zult zeker genieten van rust, stilte en schoonheid in Andalusië.