zaterdag 2 december 2017

Casa Rosalia Andalusische finca in Moorse stijl

Casa Rosalia is een compleet vernieuwde Andalusische finca, gelegen in de heuvels op 10 minuten rijden van Vélez-Málaga.
De stranden van de Costa del Sol en de Costa Tropical zijn op slechts 15 minuten afstand.

De finca bestaat uit een hoofdgebouw met een gezellige woonkamer, een mooie, open keuken, een badkamer met ligbad en regendouche en 3 grote slaapkamers.Verder is er een heerlijk zwembad, met daarnaast gelegen een tweede badkamer met grote doucheruimte en toilet. Bedlinnen en handdoeken zijn volop aanwezig.

Er is een overdekte buitenkeuken met grote barbecue, waar u aan de gezellige grote eettafel met z’n achten buiten kunt eten.
Het gehele terrein beslaat zo’n 5.000 m2, en is aangeplant met heel veel fruitbomen: mango’s, druiven, sinaasappels, mandarijnen, kumquats, olijven, en zelfs een avocadoboom! Vanuit de boomgaard loopt een steil paadje naar beneden naar een smal beekje.

Als u op weg van Vélez-Málaga naar Arenas het weggetje naar beneden rijdt, heeft u een prachtig uitzicht over de vallei, met in de verte de kust.

’s Avonds ziet u de lichtjes van Vélez, Caleta en Arenas branden. De finca is geheel vrijstaand en heerlijk rustig gelegen.

Het huis is geschikt voor 6 personen. Eventueel kan er een extra (kinder)bed bijgezet worden.

Casa Rosalia is een ideale uitvalsbasis voor al uw ontdekkingen in Andalusië.
Op slechts 10 minuten rijden ligt Vélez-Málaga, een gezellig stadje met o.a. een groot winkelcentrum (El Ingenio) en een fort.

Torre del Mar is een gezellige Spaanse badplaats met leuke restaurantjes, barretjes en chiringuito’s (strandtentjes). Vanuit Torre del Mar kunt u de hele oostkust afrijden naar andere leuke badplaatsjes, zoals Caleta, Algarrobo, Torrox, Nerja en Almería.

Meer landinwaarts liggen de natuurparken van de Sierra Tejada, de Sierra Almijara en Alhama, waar u heerlijk kunt wandelen en in de winter zelfs skiën. De beroemde Caminito del Rey ligt op 1,5 uur rijden, waar u een spectaculaire wandeling kunt maken door de kloof van El Chorro.

Voor de cultuurliefhebber liggen de prachtige steden Málaga, Sevilla, Granada, Ronda en Córdoba binnen handbereik.


Ook de typische witte dorpjes van Moorse oorsprong Nerja, Frigiliana, Comares en Cómpeta liggen dichtbij.

Bent op zoek naar een comfortabele, luxe woning in Andalusië, gelegen in een schitterende omgeving met een heerlijk zwembad, kijk dan op de website van Casa Rosalia, de eigenaren stellen hun Casa graag beschikbaar aan iedereen die van deze heerlijk rustige plek willen genieten.