donderdag 7 december 2017

Casa Duende rust en privacy, Benitachell Costa Blanca

Casa Duende is een stijlvolle comfortabele villa in fincastijl, gelegen net buiten het typisch Spaanse dorpje Benitachell, te midden van boomgaarden en wijnvelden. Als u geniet van buiten leven en van rust, sfeer en stilte houdt, dan heeft u uw vakantiebestemming gevonden! U zit hier volkomen vrij en heeft volledige privacy maar binnen enkele minuten bent u in het centrum en op het strand van het dorp. Bovendien liggen stadjes als Javea, Denia en Moraira met hun stranden en gezellige boulevards op ongeveer 10 autominuten.

Casa Duende ligt op een eigen terrein van 1200 m² aan een doodlopend weggetje. De villa is in 2016 geheel gerenoveerd door de Nederlandse eigenaren en heeft drie tweepersoons slaapkamers met badkamer, waarvan twee in het huis en één in het gastenverblijf. Alle slaapkamers zijn voorzien van airco.
Naast het hoofdhuis ligt, aan de andere kant van het zwembad, een vrijstaand gastenverblijf met slaapkamer, badkamer en zitgedeelte. Het gastenverblijf wordt gebruikt bij een gezelschap van 5 of 6 personen. Deze vrijstaande casita heeft  haar eigen terrassen voor en opzij van het  huis.  Ideaal voor 6 personen want er is ruimte genoeg. Indien u met 4 personen ( of minder) bent maakt u gebruik van de hoofdhuis en uiteraard wordt het gastenverblijf dan niet aan anderen verhuurd.

De keuken is voorzien van een gaskookplaat, oven, koel/vriescombinatie, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster, vaatwasmachine en een filtersysteem voor vers drinkwater. In de berging staan wasmachine, droogmolen, strijkplank en strijkijzer. In de casita is een tweede koelkast. Er is televisie met Nederlandse zenders, een docking-station (voor i-Pod en i-Phone), een dvd- en een cd-speler.

In de mooie en goed onderhouden tuin zijn er verschillende terrassen, in de zon en in de schaduw waaronder een ruim overdekt terras met grote eettafel en barbecue. Rondom het zwembad van 4 bij 8 meter zijn 6 ligbedden.

Benitachell is prachtig gelegen op een heuvel in een glooiend landschap en heeft zijn traditionele landbouw en wijngaarden voor het verbouwen van de Moscatel druiven weten te behouden. In het centrum zijn de karakteristieke kenmerken van een origineel Valenciaans dorp goed bewaard gebleven evenals haar vele traditionele feesten. Een bezoek waard!
Benitachell heeft een ruige kustlijn met meerdere kliffen en een prachtig kiezelstrand met helder water. De rotsen van de Cumbre del Sol vormen een ideaal gebied voor een wandeling, met prachtig uitzicht op zee. En een perfecte plek voor duikers, snorkelaars en zonaanbidders.

Natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie aan de Costa Blanca in Casa Duende helemaal tot rust komen, maar als actief wilt zijn heeft u bijna onbegrensde mogelijkheden.


De dichtstbijzijnde stranden van Benitachell zijn: El Moraig en de baaien Los Tiestos en El Llebeig , evenals de blauwe vlag stranden van Javea en Moraira.
De dichtstbijzijnde golfbanen zijn de Javea Golf Club, San Jaime Golfbaan in Benissa en La Sella Golfbaan in La Sella bij Denia.

Benitachell is een geweldige plek om te wonen, maar ook een heerlijke vakantiebestemming, omdat de belangrijke toeristische badplaatsen om de hoek liggen, maar in Benitachell vindt ook de mogelijkheid en de rust om te ontsnappen aan alles om uw heen.
Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze fantastische vakantiebestemming aan de Costa Blanca en houdt u van rust, sfeer en stilte, breng dan snel een bezoek aan de website van Casa Duende.