woensdag 31 oktober 2018

Villa La Rubia puur genieten in La Serra Calderona

La Rubia is een ruime, vrijstaande vakantievilla in een dorpje ( Naquera) vlak buiten de stad Valencia in het beschermde natuurgebied La Serra Calderona. De woning heeft brede, overdekte terrassen rondom het huis met een 180 graden vrij en spectaculair uitzicht over de landelijke vallei en de bergen, in de verte de zee en s'avonds de lichtjes van de stad. De villa is omgeven door een grote tuin met diverse zitjes, hangmatten en grote pijnbomen die genoeg schaduw bieden. Een constante zeebries zorgt voor verkoeling. De tuin en het balkon bieden absolute rust en privacy, overal mooie vergezichten en s'avonds een fraaie zonsondergang. De landelijke omgeving nodigt uit tot wandelen en (sport)fietsen, overal in de omgeving vindt u goed aangegeven wandelroutes, van makkelijk tot uitdagend. Ook is er een manege op loopafstand, van waaruit u prachtige ritten door de bergen kunt maken. Een half uur rijden brengt u naar de zee, het centrum van Valencia en het vliegveld. 

Naquera ligt in de bergen van het beschermde natuurgebied La Serra Calderona, een ongerept en afwisselend landschap, een half uur rijden van vliegveld Valencia, en een half uurtje van het strand en het centrum van de stad Valencia. Het dorp is klein, maar heeft alles wat u nodig heeft en Betera (met meer winkels en een aardige markt) ligt 10 kilometer verderop en van daaruit rijdt er een treintje naar het centrum van de stad. Een auto hoeft niet, maar biedt zeker meer gemak en mogelijkheden, er zijn veel interessante dorpen en steden in de bergen en het binnenland en het strand beslaat de hele oostkust. 

Vanaf het treinstation van Valencia bent u met de hoge snelheidsstreinen vlot in Barcelona, Alicante, Madrid, Sevilla enz. 

De villa
De bovenverdieping heeft een ruime woonkamer met eetkamer, die grenst aan het terras (waarop een grote eettafel met stoelen). Er is een grote open haard, waarvoor brandhout in de tuin onder de trap. Ook de keuken is ruim, grenst aan het terras en biedt hetzelfde prachtige uitzicht. De keuken is volledig ingericht met serviesgoed, een nieuwe oven, een wasmachine en een nieuw fornuis met afzuigkap. (theedoeken, afwasmiddel en schoonmaakmiddelen aanwezig). 
Vier slaapkamers met nieuwe (Ikea) bedden komen uit op een gemeenschappelijke gang met aan het einde een badkamer met toilet, douche en ligbad (handdoeken en toiletpapier aanwezig). 
In twee slaapkamers een twee persoons boxspring en twee slaapkamers met twee één persoons bedden. In elke slaapkamer een nieuwe wandventilator met afstandbediening. In de woonkamer een Samsung flatscreen (Spaanse zenders, maar wel mogelijkheid tot aansluiting Netflix) en een portable Bose dock station. Boeken, spelletjes en WiFi aanwezig en beneden staat een tafeltennistafel met batjes. 

Beneden is een studio appartement in aanbouw, met eigen opgang; geschikt voor twee personen (eventueel met kind) met eigen keukentje en badkamer. Hier staan een koelkast en een nieuwe wasmachine (wasmiddel aanwezig). De moderne badkamer met toilet beneden is al klaar en kan gebruikt worden bij het huren van het hele bovenhuis. 
We verwachten dat de studio begin 2019 helemaal klaar zal zijn voor de verhuur. Verder is er een grote garage met een tafeltennistafel.

Op een steenworp afstand, aan de achterkant van onze villa vindt u de ingang van een fraaie, ruim opgezette privéclub (niet openbaar dus). Hier vindt u twee grote zwembaden, (onder toezicht), tennisbanen, voetbalveld en basketbalveld, waar u als onze gast gratis gebruik van kunt maken. De zwembaden zijn geopend van half juni tot half september, maar de club is het hele jaar open, dus u kunt altijd sporten. Het is er behalve in hartje zomer heel rustig, vaak heeft u de club voor uzelf. Er is een kleine bar/restaurant, waar u in het weekend en zomers tot middernacht terecht kunt voor een hapje en een drankje.  

Wilt u ook samen gezellig eten, loungen, zonnen, in een fantastische omgeving, kijk dan op de website van Villa La Rubia voor meer info, foto's, beschikbaarheid en prijzen.