maandag 10 februari 2020

Casa Pura Vida unieke vakantie in Andalusië

Casa Pura Vida bevindt zich op een unieke locatie. Pal in het kleine dorpje La Parrilla (Villanueva de Algaidas) in de provincie Málaga. Tegenover de voordeur ligt een authentieke bar waar u ‘s middags tapa’s kunt eten, maar als u de voordeur achter u dichtdoet ervaart u meteen de rust, door het eindeloze uitzicht over de heuvels vol olijfbomen.

Het huis is een meer dan 100 jaar oude hoeve (cortijo), die stijlvol werd gerestaureerd. Het is tegen de heuvel gebouwd en heeft verschillende terrassen (zowel zonnig als schaduwrijk), een verfrissend zwembad en telt 4 comfortabele gastenkamers.

Dit alles vindt u op amper een uurtje rijden van de luchthaven van Málaga (78 km), maar ook van Granada en het prachtige Alhambra, Cordoba, z’n oude Joodse wijk en Mezquita, witte dorpjes zoals Ronda en Setenil en Sevilla ligt op slechts 1.5 uur, ideaal voor fantastische daguitstappen. Antequera en Archidona liggen respectievelijk op 30 en 20 minuten rijden en er zijn een aantal charmante witte dorpjes en stadjes in de buurt zoals Iznájar of Priego de Cordoba. Ook wandelaars en natuurliefhebbers komen aan hun trekken met oa natuurpark El Trocal en het meer van Iznajar vlakbij.
De eigenaren Krisof en Anke beide uit Leuven helpen u graag met het uitstippelen van uw vakantie en excursies en zullen er als gastheer en gastvrouw alles aan doen om u een ongedwongen vakantie te bezorgen.
Natuurlijk kunt u opteren voor een duik in het zwembad en lekker luieren in de zon of in de schaduw met een boek. Er is echter een pingpongtafel en petanque-baan, zodat u ook actief kunt zijn in Casa Pura Vida, spelletjes en reisgidsen staan in de kast.
Toch zou het jammer zijn als u de de streek niet een beetje zou verkennen. Deze streek is vooral bekend om zijn olijfolie, 90% van de inwoners leeft van de olijventeelt. In La Parrilla is het alsof de tijd is blijven stilstaan. Iedereen kent hier iedereen, de mannen gaan naar het café met hun paard, hond of tractor. De viervoeters wachten trouw aan de deur terwijl hun baasjes de klok even stilzetten voor een heerlijke espresso met anijs, een paar tapa’s en het uitwisselen van de laatste nieuwtjes. De kinderen spelen hier nog de hele dag buiten, de vrouwen keuvelen ‘s avonds op hun klapstoeltjes voor de deur over de voorbije dag en genieten van een koel briesje.
Pura Vida, B&B in het hartje van Andalusië voor wie houdt van rust, cultuur en lekker eten. Ontdek het echte Spanje vanuit een kleine oase van rust en culinair genot. Geniet van de eindeloze vergezichten op één van de terrassen of naast het zwembad.

Nog meer info, foto's en prijzen..