dinsdag 23 oktober 2018

Casa Buena Vista pure ontspanning in de provincie Murcia

Casa Buena Vista, de oorspronkelijke cortijo is omgetoverd in een prachtige eco-style woning en is van alle gemakken voorzien. Het huis staat op een perceel van bijna 17.000 m² op een hoogte van 300 meter en is omgeven door bergketens en valleien. Hier is het fantastisch om uitgebreid te wandelen en volledig tot rust te komen. U bevindt zich ver weg van het massatoerisme in de provincie Murcia op de grens van Andalusië. Het natuurhuisje ligt verscholen tussen amandel- en olijfgaarden en wordt omringd door bergketens als de Sierra de Oro en Sierra de Ricote. Dit gebied staat bekend als Campo de Ricote (onderdeel van de Ricote Vallei).

Natuur en omgeving
Het centrum van Abarán en Blanca is op 15 minuten en de provinciehoofdstad Murcia is op 35 autominuten afstand. De kustlijn van de Middellandse Zee met de stranden en beschutte baaien van de Costa Calida is ideaal voor (water)sportliefhebbers en bevindt zich op ruim een uur met de auto. Het natuurhuisje is uitermate geschikt om te onthaasten. De rust en stilte zijn een verademing en geven u inspiratie om bijvoorbeeld de natuur in te gaan en te gaan wandelen door de rambla (droge rivierbedding) die achter het huis loopt. Of pak een boek en zoek één van de schaduwplekken op en droom weg.

Het vakantiehuis is gelegen in de Valle de Ricote (Ricote Vallei) in de omgeving van Abaran, Blanca en Cieza. Deze tropische vallei ligt ingesloten in een berglandschap en is adembenemend mooi. De Segura rivier verbindt zeven authentieke dorpjes, elk met hun eigen specialiteiten:

– Archena: groot thermisch complex in Moorse stijl
– Ricote: kerkjes en resten van Arabische kastelen
– Blanca
– Ojos
– Ulea
– Abaran: authentieke norias (waterraden)
– Villanueva

Het is absoluut de moeite waard om deze dorpen te bezoeken omdat ze authentiek en typisch Spaans zijn. Vooral het Balneario van Archena is een aanrader.

Blanca ligt aan de rand van de vallei en heeft zijn naam gekregen van de rots waarop het staat. In het stadje zijn kerkjes en een ruïne van een Moors kasteel. Er is ook een museum in een bijzonder gebouw dat ligt aan de oevers van de rivier. Het is gewijd aan de bekende schilder Pedro Cano. Langs de rivier zijn strandjes waar je kan genieten van de koelte in de zomer.

Zoals u hierboven reeds heeft kunnen lezen kunt u Murcia ook in zo'n 35 minuten bereiken.
De kleine universiteitsstad Murcia kunt u het best leren kennen door een tocht te maken door de straten van La Trapería. Aan deze straat vindt u traditionele winkels, cafetaria's, ijssalons, restaurants en het casino.
De belangrijkste winkelstraat Gran Via is ook de moeite waard. Vanwege het milde klimaat speelt het dagelijkse leven zich hoofdzakelijk buiten af in de straten en op de pleinen. Aan de kust schijnt de zon 315 dagen per jaar.

Bezienswaardigheden in Murcia: Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de kathedraal van het aartsbisdom met zijn barokke gevel  en het Renaissance paleis Palacio de San Esteban, de huidige zetel van de regionale regering. In het Museo Salzillo vindt u werken van de barokke beeldhouwer Salzillo. Ten zuiden van de stad ligt het Parque Regional de Carrasco y El Valle, een natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen.

De Costa Calida behoort tot de provincie Murcia. De Costa Calida is verschoond gebleven van het massatoerisme. Toch zijn ook aan de Costa Calida talrijke hotels, bungalows en appartementen. De meest noordelijke kustplaats aan de 
Costa Calida is San Pedro del Pinatar, een rustige vakantieplaats met een beheersbaar aantal hotels, een kleine haven en een stad die nog steeds grotendeels wordt gedomineerd door het Spaanse dagelijkse leven. Tussen de stad en de zee liggen kwelders in een rustige baai, flamingo's foerageren hier graag. Niet alleen rustzoekers krijgen waar voor hun geld, ook toeristen die iets voor hun gezondheid willen doen met modderbaden. Het water van de Lagune Mar Menor, heeft een hoge zoutgehalte  en daardoor erg geneeskrachtig. In San Pedro del Pinatar is het vrij rustig, meer naar het zuiden wordt het steeds drukker. 

Een vakantieoord in het noordelijke deel van de Costa Calida is La Manga del Mar Menor. Hier vindt u prachtige zandstranden en de mogelijkheid om allerlei watersporten zoals: zeilen, surfen, diepzeevissen, jetskiën, kanoën, duiken en nog veel meer.

Het driehoekige zoutwater meer Mar Menor, wordt gescheiden door een 300 meter brede en 21 km lange landtong van de open zee. In een vakantiecentrum als La Manga del Mar Menor heeft u voldoende keuze in diverse accommodatie: hotels, van eenvoudig tot exclusief, appartementen en vakantiehuizen. Op ongeveer 30 kilometer ten westen van La Manga del Mar Menor ligt de havenstad Cartagena, een stad met meer dan 200.000 inwoners.

In Cartagena zijn een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het kasteel "Castillo de la Concepción",  een Romeins amfitheater, twee forten, de vuurtoren en een van de oudste onderzeeboten ter wereld in de haven. Ten zuidwesten van Cartagena wordt de kust steeds rotsachtiger. De bekendste badplaatsen tussen Cartagena en Andalusië zijn Mazarrón en Águillas. 


Bent u ook nieuwsgierig geworden, Casa Buena Vista is van alle gemakken voorzien en geschikt voor 6 personen. Meer informatie, faciliteiten, beschikbaarheid en prijzen vindt u op de website van Casa Buena Vista