maandag 10 februari 2020

Maravilla Verde Puerto Serrano vakantie paradijs

Maravilla Verde B&B is gelegen even buiten het witte dorpje Puerto Serrano in Andalusië, Zuid Spanje. Met een koninklijke tuin en een heerlijk zwembad is dit een ideale plek voor natuurliefhebbers, rustzoekers en kinderen. Het gezamenlijk dineren en de gezellige sfeer maken dit verscholen paradijsje tot een unieke vakantiebestemming. Midden in de natuur ligt deze bijzondere en sfeervolle finca (Bed en Breakfast) met eigen bodega (wijnhuis). Centraal gelegen tussen Sevilla, Malaga, Ronda en Jerez. Gezellige B&B, romantische kamers met airco, zwembad, fietsen, massage, wifi.

Er zijn in totaal 8 gastenkamers, waaronder 3 familiekamers (voor 4 of 5 personen). De bijzondere authentieke gastenkamers zijn in de typische rustieke Andalusische stijl gebouwd en voorzien van douche/bad en toilet. Bijna het hele jaar kunt natuurlijk lekker buiten eten, in de luwte van de bomen of in de zon op het terras. Ontbijten en dineren kan kan ook in het gezellige wijnhuis (bodega). Er is een kleine buitenkeuken waar u zelf een lunch kan bereiden.


De kamers zijn gebouwd rondom een gezellige patio, waar de sinaasappelbomen bloeien en het water stroomt uit een watervalletje. De kamers hebben toegang tot de sfeervolle salon met open haard, tv, magazines, spelletjes en informatiemateriaal over de omgeving. In de wat koelere wintermaanden brandt hier 's avonds een knus haardvuur.


De maaltijden in de B&B

Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid buffet met verschillende soorten brood(jes), zoet en hartig beleg, koffie, thee, melk, vers geperste jus d'orange, yoghurt, muesli en vers fruit. Voor de kleintjes (en de grootjes) maken we pannenkoekjes of een andere lekkere verrassing.

In de Bed en Breakfast is het ook mogelijk om zelf een lunch te bereiden. Er zijn diverse broodjes en beleg. Ook kunt u een tosti maken of een omelet bakken in de buitenkeuken. 


Het diner is iedere avond weer een verrassing met specialiteiten uit de keuken van Andalusië. Het samen eten aan de lange tafels onder de sterrenhemel is altijd erg gezellig. De gasten komen daarvoor graag op tijd terug naar Maravilla Verde. 


Ongeveer één keer per week steken we de barbecue aan en één keer per week is het onbeperkt paella eten.

Ondertussen genietend van een ijskoude cerveza, onze heerlijke Spaanse wijn of een sherry uit streek, al napratend over een geweldige dag in sprookjesachtig Andalusië.

Activiteiten vanuit de Bed en Breakfast


Fietsen, mountainbiken:

Er zijn fietsen beschikbaar op de finca om de omgeving actief te verkennen of de bekende Via Verde de la Sierra route te fietsen. Voor de route bieden is er tegen betaling een haal- en brengservice. Deze fietsroute heeft in 2005, 2007 én 2009 nog een prijs gewonnen als mooiste Via Verde van Europa! Heel goed te fietsen, ook met kinderen. Er zijn ook andere routes mogelijk maar dat zijn wel routes met stevige klimmetjes.

Hiking, wandelen, Nordic walking:

Iedereen kan in zijn of haar eigen tempo dit fantastische natuurgebied verkennen en profiteren van de prachtige wandelroute Via Verde de la Sierra. Langs de rivier, met een roze zee aan oleanders, waan je je even in een andere wereld. Ook in het natuurgebied Grazalema zijn spectaculaire wandelingen te maken. Nordic walking stokken beschikbaar.

Motorrijden in Andalusië:

Andalusië is een waar pretpark voor iedere motorrijder. De wegen zijn goed geasfalteerd met prachtige bochten en adembenemende vergezichten. Jacco en Riët geven u graag tips voor de mooiste routes door Andalusië.

Paardrijden:

Op het terrein zijn diverse paarden, vroeger was hier een paardenfokkerij. Vanuit een nabij gelegen manege is het mogelijk om onder begeleiding spectaculaire tochten te maken. Echt een aanrader!

Parapente:

In Algodonales, het witte dorp dat op een half uurtje rijden ligt, is een centrum voor parapenters. Hier kan iedereen een sprong wagen.

Vogels spotten:

Vogelliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken met name door de spectaculaire kolonie gieren. Er zijn verrekijkers beschikbaar. Ook kunt u bijvoorbeeld de wielewaal, bijeneter of oehoe van dichtbij zien.

Ontspanning:

Na of in plaats van al deze inspanningen kunt u genieten met een lekker drankje bij het zwembad, of reserveer ter ontspanning een heerlijke massage.

Maravilla Verde nabij Puerto Serrano, u waant zich in een paradijs. Jacco en Riët en hun kinderen wonen sinds januari 2011 in dit mooie stukje Spanje, iets dat ze heel graag met u willen delen.