maandag 26 februari 2018

Casa Mimosa strandvakantie nabij Dénia, Costa Blanca

Casa Mimosa bevindt zich op het (kleinschalige) bungalowpark Palmera Park op 600 meter afstand van strand en zee. De woning is gelegen aan de rand van een klein park in een sfeervol aangelegde grote tuin met zwembad en vanaf de woning is er volop uitzicht op de bergen. 
Dénia is een wat grotere toeristenplaats dat ligt op ruim 10 kilometer van het park. Dichterbij zijn nog een aantal kleiner plaatsen zoals El Vergel en Oliva (beiden op ruim 5 kilometer). Zowel Alicante als Valencia zijn zo’n 90 kilometer verwijderd van het park. 
De woning is geschikt voor maximaal 5 personen. In het laagseizoen is het ook mogelijk Casa Mimosa voor langere termijn te huren. Er is draadloos internet beschikbaar in en rond het huis.

Het huis is van alle gemakken voorzien en bevindt zich op loopafstand van het strand. Het zand op dit gedeelte genaamd Deveses is superfijn. Niet druk en overzichtelijk.
Een vakantie in Dénia is geschikt voor het hele gezin met tal van activiteiten op de zee, het strand of de golfbaan.

Ten noorden van Dénia wordt u begroet door ongeveer 20 km fantastische stranden in de omgeving van Las Marinas. Het eerste strand heet Punta del Raset en is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de leuke kinderspeelplaats en watersportmogelijkheden. Het volgende strand is genaamd Las Albaranas. Het Las Marinas gebied is het populairst met schoon bruisend water en gouden zand. Het is een geweldig strand voor gezinnen om één of meerdere dagen plezier te hebben. Vier andere stranden zijn allemaal een bezoekje waard Les Bovetes, L’Almadrava, Els Molins en Les Deveses.

Ten zuiden van Dénia vindt u vijf kleinere baaien die bekend staan ​​als Marineta Cassiana, rotsachtige inhammen die bekend staan ​​als Arenetes, El Trampoli, La Cala en Punta Negra. Marineta Cassiana ligt dicht bij de jachthaven en het populairst bij gezinnen. De verste baai La Cala is een naturistenstrand.


Een andere must tijdens uw bezoek aan Dénia is het Montgo natuurpark, het ligt op slechts een paar kilometer van Dénia en biedt bezoekers prachtige wandelingen met een kans om mooie flora en fauna te zien.

In Dénia zijn traditionele markten (non-food op maandag) en fruit en groente op vrijdag. De markt in Dénia is groot en wordt gehouden in de buurt van het busstation. De kleinere (maar wel gezellige) markt in Oliva is op vrijdag en de markt in Gandia is op zaterdag. 

Het meest gezellige om te winkelen en op terrassen te zitten is uiteraard het centrum van Dénia. De meeste winkels zijn geconcentreerd aan de centrale weg met aan weerskanten prachtige bomen die vooral bij warm weer voor verkoeling zorgen. Deze weg ligt aan de rechterkant, recht tegenover de ferry terminal naar Ibiza. U kunt het beste in de buurt van de haven langs de weg parkeren en vanaf daar naar het centrum lopen. De auto kwijtraken in het centrum zelf is vrijwel onmogelijk. Het is overigens ook mogelijk om vanaf de kustweg bij het park de bus naar de stad te nemen. Deze bus rijdt echter niet vaak en doet er behoorlijk lang over.

Meer informatie over winkels, bars, restaurants en andere praktische wetenswaardigheden, maar ook foto's en prijzen vindt u op de website van Casa Mimosa, waar u natuurlijk ook de beschikbaarheid kunt controleren en direct reserveren.