maandag 10 februari 2020

Casa La Bombaron, Mecina Bombarón vakantie in authenthiek Andalusië

Casa La Bombaron ligt in de bovenste wijk (Barrio Alto) van het mooie witte dorpje Mecina Bombarón, Alpujarra de la Sierra. Het is erg rustig gelegen op loopafstand van het centrum, waar u twee prima restaurantjes vindt. Verder drie kleine supermarktjes, een bakker, een slager, een apotheek, een bank met pinautomaat en sinds kort ook een discotheek. 

Casa La Bombaron is een B&B met appartementen in Andalusie, provincie Granada in de Alpujarras. Er zijn 2 B&B-kamers ( meer info zie website), een appartement voor 4 personen en een kleiner appartement voor 2 personen. Het is tevens mogelijk om het gehele huis te huren. Er is ruimte voor 10 personen. Er is een groot gemeenschappelijk dakterras met bar en zwembadje en een geweldig uitzicht op het nationale park van de Sierra Nevada.

's Morgens kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt en een lunchpakket op afspraak is mogelijk. De WIFI is gratis. De Casa is een prima startpunt voor allerlei mooie wandel-, fiets- en/ of autotochten. De eigenaren helpen u graag met het uitstippelen van mooie routes.

De mensen in het dorp zijn warm en gastvrij en altijd in voor een praatje. De tapas zijn hier nog gratis bij een drankje. Casa La Bombaron ligt op 1300 meter. Dat betekent dat u hier ook zomers zonder airco kunt slapen. Mede daardoor is het dorpje zeer geliefd bij Spaanse toeristen.

Appartement La Bodega
Het twee persoonsappartement “La Bodega” maakte vroeger deel uit van de bodega. Het bevindt zich op de begaande grond is zomers verrassend koel en ‘s winters gemakkelijk te verwarmen.
La Bodega heeft een ruime slaapkamer. Verder heeft het een zitkamer met tv, een prachtige open haard en een volledig ingerichte open keuken.
In de badkamer vindt u een douche, een bidet, een wastafel en een toilet.

Appartement La Pizarra
Het vierpersoons appartement “La Pizarra“ is zo genoemd omdat hierin heel veel leisteen is verwerkt (badkamer, keuken en de vloer). La Pizarra is royaal en sfeervol ingericht en bevindt zich op de eerste verdieping.

Het biedt u een volledig ingerichte open keuken, grote living met tv en cd speler, en voor de gemoedelijke sfeer een riante open haard. Een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden in aparte slaapkamers.
De badkamer heeft een bad met douche, een bidet, een wastafel en een toilet.

Mecina Bombaron maakt samen met de plaatsjes Yegen, Golco en Montenegro deel uit van de gemeente Alpujarra de la Sierra. De naam zegt het al u zit hier midden in de Alpujarras.


Voor wandelaars is het hier een paradijs. Mooie kleine paadjes, overal snel stromende beekjes, prachtige vergezichten op de Sierra Nevada en op het dal van de Contraviessa. Bloeiende amandelbomen in het vroege voorjaar, prachtig gekleurde kastanjebomen in de herfst. Ontdek de vriendelijkheid van de bewoners, hun geschiedenis, cultuur, tradities en de smakelijke gastronomie.

Casa La Bombaron is een geweldige B & B in het authentieke Spanje, uniek gelegen en de perfecte plek om te ontsnappen aan de dagelijkse spanning.  Voor wandelaars, maar zeker ook voor wielerliefhebbers is dit een paradijs. Het hippiestadje Olvera, de bergdorpjes Pampaneira, Bubion en Capileira zullen zeker ook een onuitwisbare indruk achter laten.

Meer informatie over de accommodatie, activiteiten, foto's en prijzen, vindt u op de website van Meer info, foto's en prijzen.. De Nederlandse eigenaren Yvonne en Jo heten u van harte welkom!