zondag 12 november 2017

Masia la Pineda, B&B Macanet de la Selva

Masia la Pineda is een vrij gelegen B&B / Turisme rural in Macanet de la Selva, een dorpje op nog geen kwartiertje rijden van het vliegveld van Girona, in de regio Catalonië. In en om de mooie en vrij-gelegen Spaanse boerderij met veel privacy, kunt u heerlijk ontspannen in het grote zwembad, de enorme tuin, het gezellige terras met BBQ, de comfortabele gastenkamers (natuurlijk met eigen faciliteiten), of in een van de appartementen, blokhutten of minicamping met alle service en faciliteiten en bijna vergeten er is zelfs een groepsaccommodatie voor 10 personen. Het terrein rondom de B&B is omgetoverd tot een waar paradijs, waar de Nederlandse eigenaren alles zullen doen om u een onbezorgde en ontspannen vakantie te bezorgen.

U start met een goed en vers ontbijt, lekker buiten in de zon of op het terras en de inspiratie voor een mooie nieuwe dag volgt vanzelf. Een uitgebreid ontbijt om de dag goed te beginnen! Verse broodjes, heerlijke koffie,  jus d’orange en dagverse producten staan op het ontbijtbuffet! 

 B&B Masia la Pineda pronkt uit, iets buiten het dorp Macanet de la Selva, waar u winkeltjes, supermarkten en diverse prima restaurantjes waar u heerlijk kunt eten.

Masia la Pineda is een heerlijk adres om vakantie te vieren, te ontspannen en te genieten van de schitterende omgeving, maar ook ideaal voor families om met elkaar dat ene speciale moment te vieren. Vriendengroepen kunnen samen genieten van de (sportieve)activiteiten, zoals enduro, mountainbike, fietsen, wandelen, of er met de motor op uit gaan.

Tien kilometer ten westen van Vidreres ligt het kleine dorpje Macanet de la Selva in het binnenland van de Costa Brava. Macanet de la Selva biedt de mogelijkheid voor een rustige vakantie in Spanje weg van de toeristische drukte. Als u toch het nachtleven wilt induiken, Lloret de Mar ligt in de buurt.

Vanuit Masia la Pineda kunt u veel excursies ondernemen, uw gastheer voorziet u graag van allerlei tips, u kunt zelfs een lunchpakket aanvragen.

In ongeveer een half uur bereikt u de Middellandse Zeekust met de populaire zandstranden aan de Costa Brava. Vooral in de toeristische gebieden, zoals in de buurt van Lloret de Mar, is de verscheidenheid van de watersportmogelijkheden enorm. Zeilen, surfen, duiken of parasailen, voor iedereen is er wel iets te doen. Vooral in de zomer is het hier behoorlijk druk, maar in het voor-en najaar heeft u ruimte in overvloed.

Ontdek het prachtige landschap rond Macanet de la Selva.
Tijdens het wandelen door de Macanet de la Selva stuit u op een groot aantal kerken die bijna 1000 jaar oud zijn. De parochiekerk uit 1050 gewijd aan Sint Laurens, het Castel de Torcafello oorsprong ook gelegen in de vroege Middeleeuwen ligt een beetje buiten Macanet de la Selva. Verschillende andere historische gebouwen rond het dorp maken het plaatje compleet. "El Pou de Glac" is een voorbeeld van een huis, zoals het vroeger bewoond werd.

Veel mooie wandelpaden die u laten genieten van rust en stilte ver van de toeristische drukte van de Costa Brava, leiden door het natuurpark "Montnegre i el Corredor". Hier wandelt u in de schaduw van de naaldbomen en geniet u van een uniek uitzicht.

De prachtige grillige kust van de Costa Brava met heerlijke baaien en paradijselijk blauwe zee, de bergen van de Pirineu de Girona, de vulkanische streek van de Garroxta en vele leuke (historische) plaatsen liggen alle in de directe nabijheid. Vanaf het Sils bent u in iets meer dan een uur met de trein in het centrum van de prachtige stad Barcelona (80 km). 
Geniet hier van de talloze bekende plekken en gebouwen, de verschillende musea of laat u verwonderen tijdens een privé-wandeling of fietstocht.
Uitstapjes naar de schitterende steden Girona (12 km) en Figueres (60 km) met het Dalí-museum zijn ook meer dan de moeite waard. 

Voor een dag naar het strand zijn er veel mogelijkheden. U kunt naar het levendige Platja d'Aro, naar het gezellige strand van s'Agaró en Sant Feliu de Guixols of het sfeervolle Tossa de Mar met heerlijke terrassen, uitkijkend over zee.

Sla uw slag op Europa´s mooiste golfbanen PGA Catalunya, wandelen vanuit het huis, fietsen door de velden, de bergen in genieten in Barcelona of Girona, uitblazen op het strand met de blik over zee, zalig in de zon kijken vanaf een terrasje, van hieruit geen droom meer maar werkelijkheid.

Naar de website van Masia la Pineda.

Macanet de la Selva kunt u heel gemakkelijk bereiken. Het vliegveld van Girona is slechts 15 minuten rijden en Barcelona Airport bereikt u in 1 uur. Ryanair en Transavia vindt u vaak goedkope vliegtickets. Het reizen per trein vanuit Nederland is met de TGV (tot aan Girona ) nog aantrekkelijker geworden.