zaterdag 25 november 2017

Casa Vaver Andalusië, Comares

Casa Vaver is een prachtig modern en ruim huis met een grappig torentje. Het huis ligt aan de rand van El Romo op een paar honderd meter hoogte. Het ligt (bijna ) boven aan de berg, aan de weg tussen Colmenar en Comares. Casa Vaver is op de zuidhelling gelegen op een plek waar direct bij zonsopkomst de zon al schijnt. De zon heeft u de hele dag rondom het huis, dus dit huis is ook geschikt om vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar (en zelfs in de winter!) te bewonen.
Rondom het huis zijn geen zichtbare huizen in de nabijheid en ook de weg ziet of hoort u niet. Onder, boven en direct naast het huis staan geen huizen, dus u zit er helemaal vrij en u heeft een magnifiek uitzicht richting Comares.
De buitenruimte van het huis is riant te noemen, het huis heeft z'n eigen oprijlaantje en op de (omheinde) voorruimte kunnen wel 10 auto's geparkeerd worden. Dan nog heeft u alle ruimte rond het huis en rond het zwembad.
​Eigenlijk heet het huis "Vamos a ver" (laten we eens kijken) en dat is eigenlijk wel een goede naam! Als u gaat kijken, dan wordt u zeker overtuigd door de charme en de ligging van dit huis!

Casa Vaver heeft 3 slaapkamers, 2 zeer ruime badkamers (één met een bad en één met een douche), een woonkamer en een half open keuken met een ontbijtbar.
De keuken is voorzien van een grote koelkast met vriesgedeelte, een gasfornuis met oven, een magnetron en een electrische boiler voor het hete water. Natuurlijk heeft u daarnaast de beschikking over een koffiezetapparaat, een citruspers, een broodrooster, een waterkoker en een staafmixer.

De huiskamer is voornamelijk gelegen in het ronde torentje van het huis, het heeft dus bijna geen rechte muren.
​Er is een open haard en er staat een tv met dvd-speler , een bankstel, 2 fauteuils en een salontafel.
Op de tv kunt u heel veel zenders ontvangen: alle Nederlandse, Belgische, maar ook Duitse, Franse, Engelse en Spaanse zenders.

Er zijn 3 tweepersoon slaapkamers. In 2 slaapkamers staan 2 éénpersoonsbedden, Verder is er op elke slaapkamer een ingebouwde grote linnenkast met een spiegeldeur. Er is 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed.
In Casa Vaver zijn 2 zeer ruime badkamers, beide hebben een toiliet.

Waar vindt u Casa Vaver?
Casa Vaver ligt in het zuiden van Spanje in de regio Andalusië, zo'n 2375 km vanuit Utrecht. Om precies te zijn in de provincie Malaga, in de Axarquia (de streek die door kenners wordt omschreven als 

Casa Vaver ligt aan de rand van (de uitgestrekte) gemeente Comares, op zo'n 9 km afstand van het dorpje Comares. De gemeente bestaat naast Comares uit een aantal kleinere kernen zoals Los Ventorros, Mazmullar, Los Dioses, La Brena en El Romo. Het huis ligt aan de rand van El Romo, een klein dorpje met een barretje waar u nook iets kunt eten. Er wonen permanent ongeveer 50 Spanjaarden.  Het ligt in een rustige vallei. Casa Vaver ligt op een half uurtje rijden van de kust, de Costa del Sol. 

Wat kunt u doen?
Comares is het dichtstbijzijnde dorp, het  is een echte pueblo blanco (wit dorp), boven op en rond de bergtop gebouwd in de tijd van de Moren, die Comares als uitkijkpost  gebruikten. Het is een dorp met zeer smalle straatjes en ongeveer 1500 inwoners,  het ligt op zo’n 700 meter hoogte. Vanuit Comares kunt u met heel goed weer de kust van Marokko zien liggen!
In Comares is een gemeentehuis, een aantal supermarktjes, 2 banken (met pin automaat) en meerdere cafés en er zijn meerdere restaurants, een hotel ,tennisbanen en een openbaar zwembad. ​Comares is een prachtig dorp om te wandelen.

Vogelliefhebbers en wandelaars zullen opgewonden raken.
In de Torcal, een zeer bijzonder gebergte zijn een aantal wandelroutes uitgezet, ook voor de niet geoefende wandelaar.  Het is een zo'n 45 km lange bergrug ten noorden van Málaga waarvan het grootste deel ontbost is. Er zijn veel kale rotsen in zeer bijzondere natuurlijke formaties.  Een interessant bosje, wat struikjes en er staan olijf- en amandelbomen. Vogels die er voorkomen zijn de havikarend (7 - 9 paar) alpenkraai, slechtvalk, oehoe, Alpengierzwaluw, rotsduif, blauwe rotslijster, grijze gors en rotsmus.  

Nog meer natuur vindt u de Fuente de Piedra/ Bijna alle zoutmeren in Spanje drogen in de loop van de zomer op, maar in Fuente de Piedra (6,5 x 2,5 km) staat altijd water.  Fuente de Piedra heeft een gigantische flamingo kolonie, met maximaal 16.900 paar.  De flamingo's broeden hier. Ze komen in grote getale aan het eind van de winter en vertrekken in de zomer. Verder is het meer van groot belang voor de strandplevier (100 paar), de lachstern (676 paar) en steltlopers. Een aantal van de meren (16% van het gebied) is beschermd als natuurreservaat.

Naast de prachtige natuur, is Andalusië natuurlijk ook cultuur, cultuur en nog veel meer cultuur. Ik zal u een aantal bestemmingen opnoemen die eigenlijk op uw programma moeten staan tijdens uw bezoek aan Andalusië: Ronda, Malaga, Sevilla, Granada en Cordoba, maar er zijn nog veel meer leuke steden en dorpjes. In Andalusië raakt u nooit uitgekeken en vanuit Casa Vaver kunt u het allemaal ervaren en ondernemen.