zaterdag 25 november 2017

Casa Feliz geluk en luxe, Comares Andalusië

Zoekt u een huis waar u kunt genieten van de rust, een huis waar u echt kunt ontstressen, of heeft u liever een huis met prachtige vergezichten en een eigen zwembad? Zoekt u een huis met in de onmiddellijke omgeving natuur of cultuur? Houdt u van de bergen of van de zee en het strand en wilt u een huis waar u van alle moderne gemakken voorzien bent? Stop met zoeken u heeft in Casa Feliz uw droomhuis gevonden.

Casa Feliz is gelegen in een mooie omgeving, meestal goed weer, veel rust, echte Spanjaarden (die bijna altijd alleen maar Spaans spreken) en een huis tot in de puntjes verzorgd en ingericht naar West-Europese maatstaven en beschikt over een prachtig verwarmd privé zwembad! Verder biedt Casa Feliz vooral rust, ruimte en privacy.

Casa Feliz is ingericht voor maximaal 7 personen, heeft 3 zeer ruime slaapkamers, twee voor 2  personen (er is een kamer met een tweepersoonsbed en een kamer met twee  eenpersoons boxspring bedden naast/aan elkaar) met elk een fantastisch uitzicht en  een slaapkamer met een stapelbed en een eenpersoonsbed. Op elke slaapkamer staat een ruime kast met hang- en leg-mogelijkheden, op twee van de drie slaap-kamers is een eigen  wastafel. 
De huiskamer is voorzien van een bank en stoelen, een eettafel met stoelen en natuurlijk een kleuren-tv (met alle  mogelijke zenders erop via de satelliet), een dvd-speler en een radio/cd-speler.
De keuken is ruim opgezet en zeer uitgebreid met een  koelkast, een vrieskastje, een afwasmachine, een oven, een kookplaat met 4  pitten (op gas), een magnetron, een wasmachine en genoeg kastruimte. In de keuken zijn een toaster, een mixer, een senseo, een fruitpers, een broodbakmachine en een waterkoker aanwezig.
De badkamer is voorzien van een bad, een douche, een wastafel en wc. Handdoeken, ook badhanddoeken, zijn inclusief. Tegen een geringe vergoeding is er Wifi aanwezig.

Waar vindt u Casa Feliz?
Comares is het dichtstbijzijnde dorp, het is een echte pueblo blanco (wit dorp), boven op en rond de bergtop gebouwd al in de tijd van de Moren, die Comares als uitkijkpost gebruikten. Het is een dorp met zeer smalle straatjes en ongeveer 1500 inwoners,  het ligt op zo’n 700 meter hoogte. Vanuit Comares kunt u met heel goed weer de kust van Marokko zien liggen!

Het dorp Comares met zo'n 1.500 inwoners is typisch Moors, smalle geplaveide straten, afgewisseld met bogen (waarvan er twee worden verondersteld dateren uit de Middeleeuwen), geflankeerd door eenvoudige witgekalkte huizen. Als u slentert door deze smalle, kronkelige straten, zult u een schat aan historische herinneringen tegenkomen.

In de omgeving van Comares kunt u ook heerlijk wandelen, u kunt Casa Feliz daarbij gebruiken om uit te rusten, bij te komen, weer op te laden, te ontstressen of gewoon om niks te doen en te genieten. Natuurlijk kunt u Casa Féliz ook gebruiken als uitvalsbasis voor uw culturele  uitstapjes naar het Alhambra in Granada of de Mezquita in Cordoba, of het Pablo Picasso museum in Malaga. Voor het bezoeken van de grotten van Nerja of de prachtige stad Ronda of  ik moet stoppen er is zoveel meer te doen in Andalusië.

Houdt u van golfen?
Golfen is het einde in Andalusië: er zijn prachtige golfbanen waar u met zicht op de Middellandse zee een balletje kunt slaan. De banen worden goed onderhouden en zijn geschikt voor alle handicaps. Een bijkomend voordeel is dat er veel aanbiedingen zijn voor het huren van een baan, lessen en clubs. De dichtstbijzijnde golfbaan is die in Velez Malaga, andere golfbanen vindt u in Antequera of Chilches.

Comares kunt u het hele jaar bezoeken.  Wilt u de winter in Nederland of België ontvluchten?
Casa Féliz is niet gebouwd als vakantiehuis, maar als een permanent huis, dus het is geïsoleerd en kan ook in de winter bewoond worden. In de winter hoeft u niet bang te zijn voor tropische temperaturen, maar de temperatuur kan best tot 20 graden oplopen en bijna elke dag is de zon wel te zien! In het huis is centrale verwarming. Er zijn donsdekbedden en dekens aanwezig. Vraag naar de speciale tarieven als u voor een langere periode wilt huren.

Hoe bereikt u Comares?
Met de huidige vliegtarieven is het in de meeste gevallen zeer aantrekkelijk om te vliegen naar Malaga, Granada of Sevilla, het is snel en als u ruim van tevoren boekt of gebruik kunt maken van aanbiedingen is het mogelijk om al vanaf € 100,00 p/p inclusief tax e.d. retour te vliegen. Malaga is een uurtje rijden, Granada 1 uur en 50 minuten en Sevilla 2 uurtjes rijden naar Casa Feliz.

Wilt u genieten van het echte Spanje, in Casa Feliz ervaart u het paradijs op aarde, geen stress, geen agenda, u heeft tijd en rust om te genieten van al het mooie. 
Bent u nieuwsgierig, maar wilt u meer informatie, foto's en prijzen kijk dan snel op de website van Casa Feliz.