zondag 19 november 2017

Casa Càlig ontspannen in het binnenland van de Costa del Azahar

Casa Càlig is een karakteristieke Spaanse finca, in een echte Spaanse omgeving, op steenworp afstand van het dorpje Càlig in het binnenland van de Costa del Azahar.

Wilt u vakantie vieren ver weg van de drukte, maar toch dichtbij zee en cultureel of ander vertier, kies dan voor Casa Calig! Het huis ligt op een kleine heuvel, vanaf het dakterras ziet u de zee, de lichtjes van Vinarós in de nacht en het glooiende binnenland.

Het huis biedt veel privacy en onderdak aan zes personen. De finca (4500m2) is volledig omheind en ligt tussen de sinaasappel- en olijfgaarden.

Het huis:
Op de begane grond zijn 3 slaapkamers waarvan 2 met 2 losse bedden en 1 kleine bedstee-achtige slaapkamer met een tweepersoons matras en een groot dekbed. De badkamer ligt tussen de twee andere slaapkamers in en heeft een ligbad/douche en toilet.

De woonkamer heeft een ventilator voor de zomer, een open haard voor de winter en loopt over in de riante keuken. Deze is voorzien van alle gemakken. De grote glazenschuifpui biedt uitzicht op de sinaasappelgaard van de buurman. Bij uitgebreid kokkerellen is er ruimte in het zijvertrek om met een grote groep te dineren.
Op het terras kan de barbecue aan en op het erf is ook nog een houtoventje te vinden waar pizza's, brood of stoofpotjes in gemaakt kunnen worden.

Het riante dakterras (40 m2) is fantastisch. De zee, het dorp Càlig, de heuvels van het binnenland.

Wat kunt u doen in Càlig?
Het platteland rond Càlig is ideaal om te mountainbiken, te wandelen en de perfecte plek om te ontspannen.

Wilt u naar het strand?
De kust bij Vinarós aan de Costa del Azahar, met de prachtige baaien bereikt u na een kwartiertje rijden. De boulevard in het centrum is onlangs prachtig gerenoveerd.  Hier vindt u op het zandstrand veel gezellige strandtentjes. Het centrum van Vinarós is leuk!  Hippe winkeltjes en lekkere ijszaken en een overdekte markt met de visvangst van de dag.
In Càlig is veel te beleven, vandaag naar het strand en morgen naar het binnenland.

Ook buiten het zomerseizoen is het leven goed in en rond Càlig, ga mee in het ritme van de plaatselijke bevolking, de verschillende Spaanse feesten en zachte winters.

Hoe bereikt u Casa Càlig?
Vanaf verschillende vliegvelden vliegt u naar Spanje met als aanvliegroutes: Reus, Valencia, Barcelona of Girona. Respectievelijk: 1 uur, 1,5 uur, 2 uur, 3 uur rijden naar het huis.
Een auto is eigenlijk wel nodig om overal te komen. Huur er eentje bij boeking vlucht.
De trein vanaf Barcelona en Valencia stopt in Benicarlo, naar het huis is het dan nog ongeveer 10 km.

Bent u nieuwsgierig geworden, kijk dan snel op de website van Casa Càlig.