maandag 30 april 2018

Penthouse La Fontana, Algorfa Costa Blanca

Het prachtige penthouse La Fontana is gelegen in het dorpje Algorfa.  Heeft u zin in een luxe onverstoorde vakantie aan de Costa Blanca, in het nog authenthieke Spanje, dan zit u hier meer dan goed! Het penthouse is geschikt voor maximaal 4 personen en beschikt over 2 slaapkamers, ieder met 2 slaapplaatsen. Het penthouse beschikt over alle luxe.

Het penthouse is rustig en warm ingericht en voorzien van alle luxe, zoals een  wasmachine, vaatwasmachine, oven en Wifi. Verder beschikt het penthouse uiteraard over  airco (incl. verwarming). De badkamer is compleet met bad/douche, toilet en wastafel met  kast. Badlinnen is aanwezig.


Er zijn twee slaapkamers, 1 x met 2-persoonsbed en 1 x met 2 1-persoonsbedden. Bedden zijn voorzien van dekbed. Overigens zijn onze bedden gewoon 2 meter lang ipv de gangbare maat van 1.80 in Spanje. Verder heeft elke slaapkamer een ruime linnenkast. Linnen is inclusief.


De huiskamer is voorzien van flatscreen tv met nederlandse zenders, dvd en home-cinemaset. Vanaf de bank heeft u een fantastisch uitzicht. Verder heeft u vanuit de huiskamer een doorkijk naar de keuken, en is hier de schuifpui naar het balkon met een trap naar het volledig privacyvolle dakterras.


Er is een bijkeuken met wasmachine, strijkplank en strijkbout.


Voor de auto is er een privé parkeerplaats in de ondergrondse, afgesloten, parkeergarage. Lift gaat vanaf penthouse naar parkeergarage!


Verder is er voor gasten een zwembad met kindergedeelte en douches. (gesloten van november t/m februari)

Het dakterras beslaat maar liefst 40 vierkante meter. en heeft ligbedden, een tuinset, een buitendouche en verlichting.

Zoals hierboven reeds genoemd bevindt zich dit prachtige penthouse in het dorpje Algorfa, een plekje aan de Spaanse Costa Blanca, waar de cultuur nog voelbaar en de natuur niet verstoord is.

Kleine, authentieke Spaanse dorpjes worden afgewisseld met oneindige sinaasappelboomgaarden en olijfbomenplantages.
Algorfa beschikt over alle voorzieningen die u in het dagelijkse leven nodig heeft zoals een bakker, slager, kleine supermarkt, barretjes, restaurantjes en een bank. Dit alles in een straal van 500 meter.

Naast het complex ligt een mooie speeltuin en sportfaciliteiten met o.a. voetbalveld en basketbalveld. Hier ligt ook het dorpszwembad waar u heerlijk op het gras onder de palmbomen kan liggen tegen een kleine vergoeding (ca. € 2,00). Dit zwembad is van juni tot september geopend. Naast het zwembad is een bar waar u drinken, ijs en ander versnaperingen kunt krijgen. Hier kunt u ook van een heerlijke lunch genieten.


Het dichtbijzijndste strand vindt u in Guardamar, op zo'n vijftien minuten rijden. De dichtstbijzijnde grote stad met diverse attracties zoals: waterparken, winkelen, jachthaven, musea, bars, restaurants en de promenade is Torrevieja.  Alicante, Murcia en Elche liggen eveneens binnen handbereik.


Sommige mensen denken dat Algorfa een paradijs is voor golfers met de prachtige 5-sterren golfbaan La Finca voor de deur, maar er zijn tal van andere hoogwaardige golfbanen aan de Costa Blanca binnen handbereik.


La Finca is een 18-holes golfbaan  ontworpen door Pepe Gancedo, met een par van 72, omringd door prachtige sinaasappel- en citroenbomen en gelegen aan de voet van de berg Escotera en een geweldig uitzicht op de regio Segura.


Vanuit Algorfa heeft u ook diverse excursie mogelijkheden, Elche met zijn duizend palmbomen en Allicante  met zijn kasteel en promenade, Murcia met zijn tuinen en theaters evenals Cartagena een havenstad van Romeinse oorsprong, liggen binnen een uurtje rijden.


Als Algorfa uw volgende vakantiebestemming wordt, kunt het beste vliegen op Alicante of Murcia.  Beide luchthavens liggen binnen een dertig minuten rijden van Algorfa. Eenmaal op het vliegveld heeft u diverse mogelijkheden om in Algorfa te geraken, via een shuttle bus, taxi of huurauto. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Alicante en Murcia en vanaf Brussel-Charleroi en Maastricht naar Alicante.


Meer informatie, foto's en prijzen vindt u op de website van La Fontana. Het penthouse is overigens ook uitstekend geschikt, door het uitstekende klimaat, als vakantieverblijf voor overwinteraars.