donderdag 29 maart 2018

Avalancha de Reposo luxe vakantiewoning in La Canalosa

Avalancha de Reposo is gelegen in de Hondón-vallei, in het prachtige achterland van de Costa Blanca.  Een half uurtje rijden van de luchthaven Alicante en u bent in La Canalosa, een heel klein Spaans dorpje, gelegen tussen de twee grotere dorpen Hondón de las Nieves en Hondón de los Frailes.

Verstopt in het groen van wijngaarden, neergevlijd tegen een heuvelhelling en uitkijkend over de amandel bomen ligt dit vakantie- en winterverblijf voor maximaal 10 personen.

Middenin een mooi aangelegde tuin van 6000 m2 staat deze zorgvuldig gerestaureerde grotwoning. De woning beschikt over 4 comfortabele slaapkamers, die elk hun eigen ruime badkamer met inloopdouche hebben.

Drie van de slaapkamers hebben een tweepersoonsbed en er is één grote slaapkamer met vier éénpersoonsbedden.

Op verzoek kunnen ook kinderbedjes geplaatst worden.
De woning heeft een een zeer royale, volledig uitgeruste keuken met een 4 pits gasfornuis met oven, een vaatwasser, een koelkast met diepvries, een Senseo koffiemachine, een waterkoker, een magnetron etc..

Er is ook nog een buitenkeuken waarin eveneens een grote koelkast, een gasfornuis, een wasmachine en een magnetron aanwezig zijn. De buitenkeuken grenst aan het overdekte terras met een grote eettafel. Hier staat ook een vaste stenen  barbecue.

Naast dit alles is er in de grotwoning een eetkamer met een palletkachel*, die de gezelligheid geeft van een houtkachel.

Tot slot is er een speciale kamer om te ontspannen of relaxed tv te kijken. Het zenderaanbod is zeer compleet, inclusief alle Vlaamse en Nederlandse zenders.

Bedlinnen, handdoeken, douchegel en shampoo zijn in de woning aanwezig, maar voor strandlakens dient u zelf zorg te dragen.

Allerlei spellen en leesboeken zijn er ook in de woning.

In de zeer ruime tuin ligt een zoutwater-zwembad van 10 x 5 meter met daaromheen een mooi aangelegd terras met ligstoelen, parasols en schaduwdoeken.

De vakantiewoning is in principe goed toegankelijk voor bejaarden en voor mensen die minder mobiel zijn. Een van de slaapkamers met badkamer is eveneens rolstoeltoegankelijk. Eerlijkheid gebied te zeggen, dat de woning niet voor 100% is aangepast voor gebruik van een rolstoel.
In de vakantiewoning worden helaas geen huisdieren toegelaten.

Door de centrale ligging is het de ideale uitvalsbasis naar interessante steden als Elche, Alicante of Murcia , de kust met zijn prachtige witte zandstranden en gezellige badplaatsen als Santa Pola, Guardamar of Torrevieja, pretparken, dierentuinen, kartbanen en ga zo maar door.

Hier kunt u genieten van zon, ruimte, rust, bergen, schone lucht, prachtige natuur en heel veel interessante cultuur die Spanje te bieden heeft.
Met een geweldig uitzicht in alle richtingen, is het er in alle jaargetijden fijn toeven.

“Avalancha de Reposo” is gelegen in de Hondón-vallei, in het prachtige achterland van de Costa Blanca.  Een half uurtje rijden van de luchthaven Alicante en u bent in La Canalosa, een heel klein Spaans dorpje, gelegen tussen de twee grotere dorpen Hondón de las Nieves en Hondón de los Frailes.

Gelegen op zo’n 35 kilometer van de drukke kust van de Middellandse Zee, in een gebied met een microklimaat, met een rijke culturele achtergrond, met magistrale gebouwen en met lieflijke parkjes waar eeuwenoude bomen staan.

Het is een originele locatie om kennis te maken met de natuurlijke omgeving van Spanje met zijn bergen, wijngaarden, olijf- en amandelbomen en vooral….met rust.

Toch zult u zich hier niet snel vervelen : er zijn volop recreatieve mogelijkheden zoals rijden met quads, paardrijden, tennissen, petanque en golfen.

Het is een waar paradijs voor de wielrenners, mountainbikers en wandelaars. Zo zullen een wandeling door de kloof van de Río Chícamo of een beklimming van de toppen van de Sierra de la Cava, de Sierra Algayat (met als hoogste punt de Peña La Mina) of de Sierra de Crevillente (La Vella)  zeker onvergetelijke ervaringen worden. 

Voor de wielrenners is het leuk om te weten, dat zelfs de beroemde Spaanse wielerronde “La Vuelta”  verscheidene jaren door dit gebied is getrokken.

Golfliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen, want rondom Alicante liggen maar liefst zo’n 35 golfbanen, waaronder het Font del Llop Golf Resort, gelegen tussen Aspe en Monforte del Cid.

Zowel in het dorp La Canalosa als in beide Hondóns kunt u ruimschoots genieten van de rijke Spaanse keuken. Er zijn veel kleine restaurantjes waar men zich nog voor weinig euro’s tegoed kan doen aan de heerlijke Spaanse tapa’s, de verrukkelijke streekgerechten en niet te vergeten de lokale wijnen, de cava’s en de huisgemaakte sangria. Ook een bezoek aan onze buren van brasserie “Cueva la Solana” is zeker de moeite waard.

Eind juli kent ons dorp zijn lokale feesten, iets wat je niet kunt beschrijven, maar gewoon een keer moet meegemaakt hebben. Een en al uitbundigheid en gezelligheid en dat alles op loopafstand van de vakantiewoning.

Bent u nieuwsgierig geworden, meer informatie, foto's, activiteiten en bezienswaardigheden vindt u op de website van Avalancha de Reposo. Stefan en Nadine heten u van harte welkom in hun casa en zullen u een onvergetelijke vakantie bezorgen.