zondag 17 maart 2019

Casa Niwiro unieke ligging nabij Los Romanes, Andalusië

Casa Niwiro ligt in Andalusië en biedt door zijn unieke ligging voor ieder wat wils. Boulevard en strandvertier zijn binnen 30 minuten bereikbaar. Voor cultuur en musea zijn de historische steden zoals Malaga, Sevilla, Granada en Cordoba voor een eendagsbezoek goed te doen. Houdt u van wandelen, keuze genoeg in een van de vele natuurparken. Gewoon niks doen, dan kunt u aan het eigen zwembad lekker relaxen. Als de batterijen dan weer zijn opgeladen kunt u gaan shoppen in de prachtige en gevarieerde winkels in het gezellige Malaga.

Casa Niwiro heeft een adembenemend uitzicht over het meer van Viñuela en de bergen van de Sierra de Tejeda.
De vrijstaande villa bestaat uit twee aparte woningen met ieder een eigen ingang.
De woning die voor verhuur wordt aangeboden ligt direct aan het eigen zwembad (4 x 8 meter). De tweede woning bevindt zich op de verdieping er boven en wordt alleen door de eigenaar enkele keren per jaar gebruikt en niet voor verhuur aangeboden. 
Het dichtstbijzijnde dorpje is Los Romanes en bevindt zich op minder dan 5 autominuten van Casa Niwiro. Daar vindt u een biologische bakker en een kleine supermarkt maar ook een goed en gezellig grill restaurant.
Binnen 20 minuten rijden is in Velez Malaga een groot overdekt winkelcentrum met een zeer uitgebreide supermarkt.
Het dichtstbijzijnde strand met boulevard is in Torre del Mar en met de auto binnen een half uur te bereiken.


De villa ligt op ongeveer 50 autominuten vanaf de internationale luchthaven van Malaga en is via de A7 en A356 heel makkelijk aan te rijden.

Algemeen
De woning heeft een woonkamer met open keuken, 1 slaapkamer met twee bedden en een ruime inbouwkast. Aangrenzend is de badkamer met ligbad-douche, wastafel en toilet. In het woongedeelte bevinden zich twee zitbanken waarvan er één uitgeklapt kan worden tot een 2 persoons bed. Een baby ledikant is beschikbaar.

De woonkamer en de slaapkamer hebben een aparte airco voor zowel verkoeling als warme lucht. De keuken is voorzien van een 4 pits gasstel, koelkast en een grill-combi magnetron. Ook een koffiezetapparaat, broodrooster en keukengerei met een goed assortiment pannen zijn aanwezig. Beddengoed en handdoeken zijn beschikbaar en in de huurprijs inbegrepen.

Er kan gebruik worden gemaakt van een wasmachine en droger die zich in een aparte ruimte achter het huis bevinden.
Vanuit de woonkamer en de slaapkamer heeft u een prachtig uitzicht op het zwembad, het meer en de bergen.
Naast het huis onder de schaduwrijke pergola kunt u genieten van het uitzicht maar natuurlijk ook lekker chillen en eten aan een ruime tafel.

Het zwembad
Het zwembad van 4 x 8 meter loopt geleidelijk af van 1.2 naar 2.0 meter. Naast het zwembad is een bar met koelkast. Er zijn 4 ligbedden beschikbaar. Het zwembad wordt alleen door de huurders van de woning en de eigenaar gebruikt.

Internet en TV
Er is een internetverbinding beschikbaar (in de verhuurprijs inbegrepen) die tot aan het zwembad een goed bereik heeft. 

De woning beschikt over een smart/internet TV. Heeft u bijvoorbeeld een Netflix of ander "movie" abonnement dan kunt u gewoon op uw eigen account inloggen. 

Los Romanes
Los Romanes in Andalusië ligt op 45 km van Malaga en op 19 km van de kust van Torre de Mar met uitstekende toegangswegen. Het dorp ligt op een hoogte van 490 meter en heeft 650 inwoners. Het is gelegen in een schitterende omgeving, met een prachtig uitzicht over het meer van Viñuela in de regio Axarquia.

Vanuit het hele dorp heeft u een prachtig uitzicht over de turquoise wateren van het meer van Viñuela, met op de achtergrond het Sierra Tejeda gebergte.

Los Romanes organiseert drie belangrijke jaarlijkse en vele kleinere festivals. Het eerste festival eerste wordt gehouden in het eerste weekend in mei, wanneer een bedevaart plaatsvindt met een 4 kilometer lange processie langs een schilderachtige route rond het meer. Drankjes en tapas worden onderweg gratis verstrekt. Het driedaagse evenement eindigt op een pittoreske plek naast het meer: kamperen, BBQ's, picknicks, biertenten, paardenshows e.d.
In juni vindt de volgende fiesta plaats rond het marktplein wanneer flamencomuziek en dans, eten en wijn gratis worden aangeboden.

Het belangrijkste dorpsfeest vindt plaats medio augustus, wanneer weer verschillende soorten muziek plus flamenco worden opgevoerd en grote pannen paella op straat worden bereid.

Het meer van Viñuela ligt in het prachtige landschap van de regio Axarquia in de provincie Malaga. Minder dan een uur rijden van de internationale luchthaven van Malaga, La Viñuela is een zeer populaire bestemming voor diegenen die hopen te genieten van de ongerepte schoonheid van Andalusië.

Het is ook door veel Spanjaarden en buitenlanders gekozen om hun thuis te worden en te genieten van het leven in de prachtige omgeving. Deze idyllische plek trekt schrijvers, kunstenaars, fotografen en degenen die gewoon genieten van het platteland en dat in een van de beste klimaten van Europa.

Casa Niwiro bevindt zich op minder dan vijf autominuten van het dorpje Los Romanes. De omgeving is bergachtig en een aantal bekende pittoreske witte dorpjes zijn goed en binnen 10 tot 30 minuten aan te rijden. Alcaucin, Vinuela en Canillas de Aceituna kan men zelfs vanaf Casa Niwiro in de verte zien liggen. Binnen 45 minuten bereikt u de meer bekende historische plaatsen zoals Malaga en Nerja, om te shoppen en te flaneren aan de de boulevard waar u ook een grote variatie aan zeer goede restaurants kunt vinden.  Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan eens op de website van Casa Niwiro, voor meer informatie, foto's prijzen en beschikbaarheid.