donderdag 16 november 2017

Villa Casa Los Almendros, Cómpeta Andalusië

Villa Casa Los Almendros is een prachtige villa gelegen op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht in het dorp Cómpeta in de regio Andalusië.

Casa Los Almendros is een alleenstaande vakantievilla in Moorse stijl.
Op de terrassen zal u genieten van adembenemende zichten die reiken van het gebergte Sierra Tejeda tot prachtige zeezichten.
Ontdek deze vakantievilla met z'n mogelijkheden en laat u verleiden! Niet alleen vanuit de slaapkamers en leefruimte, maar ook vanuit het ruime overdekte terras en de tuinen, geniet u met uw familie en/of vrienden van de schitterende uitzichten op de zonovergoten Middellandse Zee, de majestueuze toppen van de Sierra Tejeda (Maroma), de kleine feeërieke dorpjes en bij helder weer de rots van Gilbraltar en het Rifgebergte in Afrika (Marokko).

De villa biedt onderdak aan 6 personen en is een echte oase van rust, maar ook Andalusische trekpleisters zoals Málaga, Granada, Córdoba, Ronda, Sevilla, Nerja en de stranden van de Costa del Sol zijn vlakbij. 

Het huis en haar omgeving nodigt u uit om uw dagen ook gewoon in en rond het huis te spenderen. Een wandeling in de directe omgeving, een dagje aan het zwembad of een dagje kokkerellen. De BBQ, het zwembad en de buitendouche bevinden zich op het lager gelegen terras.

Casa Los Almendros is gelegen in Cómpeta.
Reeds lang gekend als parel van de Axarquía; één van de beste uitvalbasissen voor een verblijf in Andalusië.

De charmante, bloemrijke oude binnenstad, met het belangrijkste plein Plaza de Almijarra, dat wordt gedomineerd door een prachtige kerk uit de zestiende eeuw. Dit bruisende plein is een van de beste plekken om te genieten van een pauze met een keuze uit verschillende bars en restaurants.

Het dorpje Cómpeta verprutst het landschap niet, het volgt gemoedelijk de zachte glooiingen. Het landschap dat gebeeldhouwd is en gemasseerd wordt door de warme winden en zachte regens.

De zoete geuren van amandelbomen, de intens smakende olijven en de wijngaarden die hun druiven laten omtoveren in de meest zachte zoete witte wijnen. Koele galmende kuierstraatjes meanderend tussen witte huizen samenvloeiend tot pittoreske bruisende pleintjes. Pleintjes omarmd met geurende bloemen, gevuld met warme gastvrije mensen.

Cómpeta is fascinerend om te verkennen met zijn labyrint van smalle geplaveide straatjes die dateren uit de Moorse tijd. Het dorp ligt op minder dan een uur van de luchthaven van Málaga. Ideaal gelegen om de omgeving te verkennen. Eind januari en februari is het amandelbloesemseizoen, breng dan een bezoek aan Cómpeta en geniet van de prachtige landschappen en waar kunt u dan beter verblijven dan in de prachtige villa Casa Los Almendros.

Door het uitzonderlijke milde micro-klimaat neemt deze streek een bijzondere plaats in binnen Europa.
Het klimaat is het mildste van heel Europa.
De bergen die de Axarquia omsluiten houden namelijk de koude noordenwind uit de Spaanse hoogvlakte tegen.
Ook zorgen ze er 's winters voor dat de warme zuidenwind uit Afrika blijft hangen.
Hierdoor kan de temperatuur in de winter tot wel 20 graden in de schaduw oplopen.
Het aantal mensen dat liever in de dorpen van deze streek komt overwinteren neemt dan ook behoorlijk toe.
De amandelbomen bloesemen nergens eerder dan in de Axarquia. 
Vaak levert dit rond de jaarwisseling al kleurrijke vergezichten op. 

Nieuwsgierig kijk snel op de website van Villa Casa Los Almendros.